pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

SC ietekme Latvijas medjos pieaug

"Economist" blogotājs norāda uz "Saskaņas centra" ietekmi Latvijas medijos
01.02.2011 Autors: BNS.



Komentārā, kas publicēts britu nedēļas žurnāla "Economist" interneta vietnes blogu sadaļā, tā autors norāda uz apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ietekmi Latvijas plašsaziņas līdzekļos.

"Ungārijas valdība un tās mediju likums ir vētrains jautājums, taču Latvijas plašsaziņas līdzekļu ainava ir diezgan apmākusies pat bez valdības iejaukšanās," raksta blogotājs.

"Satraukums par preses brīvības sarukumu ir palielinājies pēc tīrīšanas krievu valodā raidošajā telekanālā TV5. Tā notikusi pēc tam, kad [Ruperta Mērdoka koncerns] "News Corporation" to pārdeva Andrejam Ēķim, vienam no vadošajām figūrām [apvienībā] "Par labu Latviju", kurā ir daudz magnātu," teikts komentārā.

Tajā pieminēta arī TV5 producenta un raidījumu vadītāja Oļega Ignatjeva atlaišana.

"TV5 vadība minēja krītošos reitingus. Saskaņā ar kompānijas dokumentiem viņš atlaists atbilstoši "štatu samazināšanas" programmai. Tomēr citi vaino hiperjūtīgo Rīgas mēru, "Saskaņas centra" priekšsēdētāju Nilu Ušakovu," raksta blogotājs.

"Priekšniecība man vairākas reizes lūdza nekritizēt "Saskaņas centru". Tas bija ļoti neveikli," komentārā citēts Ignatjeva teiktais.

Blogā arī pieminēts, ka 2010.gada maijā TV5 "līdzīgā veidā" atstājis ziņu dienesta vadītājs Vladislavs Andrejevs, bet decembrī no darba atbrīvots laikraksta "Telegraf" galvenais redaktors Aleksandrs Krasņickis par publikāciju, kurā aprakstīts, kā kādam skolniekam draudēts ar izslēgšanu no skolas, jo viņš apvainojoši izteicies par Ušakovu.

"Lielais jautājums ir par to, kā "Saskaņas centrs" ir kļuvis tik ietekmīgs. Lai gan tas ir opozīcijā, tā magnētiskās spējas ietekmēt medijus dažiem atgādina Kremļa "varas partiju"," rakstīts komentārā.

"Īstais "Saskaņas [centra]" labā reitinga iemesls var būt tā protesta balsu saņēmēja loma, lielākoties no tiem, kuriem nepatīk Latvijā dominējošās "nacionālistiskās" partijas, kuras lielākoties ir maz darījušas, lai iegūtu valstī dzīvojošo etnisko krievu un padomju laiku migrantu sirdis un prātus," sacīts blogā.

""Saskaņas centra" lielais uzdevums tagad ir.. iegūt balsis no citiem [vēlētāju] slāņiem, attēlojot sevi nevis kā Kremļa pūdeli, bet kā eiropeiska stila kreisi centrisku partiju. Bezkaunīgiem žurnālistiem, kuri traucē šai misijai, ir jārēķinās ar drīzu sodu," teikts komentārā

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru