svētdiena, 2012. gada 22. jūlijs

Spiegu lietas - Ušakovs un Hopilovs


2012.g.29.martā Rīgā Čaka ielā 47 kāpņu telpā dienas laikā divi vīrieši ar starta pistoli iešāva sejā žurnālistam Leonīdam Jākobsonam. Kāpnēs uz sienas ar melnukrāsu krievu valodā uzrakstīts ''NĀVI CIONISMAM.'' Uzbrucēji aizbēga, cietušo aizveda uz slimnīcu, ārsti ziņo, ka dzīvības briesmas nedraud, daudz asiņu zaudēts,seja savainota.
Upuris rakstījis interneta portālā ''www.kompromat.lv'', rakstīja asi, drosmīgi un rakstu temati bija tādi, kas aizskāra svarīgas personas, piem., par Ušakovu un viņa sakariem ar krievu spiegu Hopīlovu, kas darbojās Krievijas vēstniecības paspārnē un vēl citiem krievu spiegiem. Ievainotais pārvests jau uz citu slimnīcu, policija jaunas ziņas neizpauž.
Pēdējā laikā arvien vairāk prese raksta par krievu spiegiem. Žurnālā '' IR''( 29.marts-4.aprīlis) ievietota plaša saruna ar SAB direktoru Jāni Kažociņu, kurā teikts, ka kaimiņvalsts izlieto miljonus savu plānu realizēšanai, ka Krievijas Valsts dome un prezidenta administrācija dod naudu, spiegu tīkls ir ir uzpīts un darbojas efektīvi.
Žurnāla'' Economist'' žurnālists Edvards Lūkass izdevis grāmatu par Krievijas spiegiem, kurā teikts, ka Krievijas galvenais eksports nav vairs nafta vai gāze, bet netīrā nauda, kas saēd finanšu sistēmas, biznesa kultūru un politiku valstīs, kurām pieskaras. 
Krājbankas gadījums Latvijā vistiešākajā veidā ir saistīts ar Krievijas naudu.


***********************

Interneta portālā ''KOMPROMAT.lv'' minēts,ka Leonīds  Jākobsons rakstījispar Krievijas izlūkdienesta virsnieka, miljonāra Borisa Rjazanska tiesāšanos, ka bijušas  SC dažādas aizkulišu darbības ar Krieviju, ka Ušakovam bijuši sakari ar krievu spiegu Aleksandru Hapilovu, kas darbojies vēstniecības aizsegā, vēlāk izraidīts no Latvijas  un arī no Grūzijas.  Rjazanskis bijis tuvs cilvēks SC, ka krievu radikālis Jevgeņijs Osipovs  nodarbojies ar pornografisku filmu uzņemšanu. 
Pats cietušais savācis Ušakova saraksti ar  Krievijas vēstniecību.. Pēc  uzbrukuma Jākobsonam tviterī  Ušakovs ieraksta:''Līdzjūtība, man ir alibi.''    2.aprīlī    Jākobsons paziņo, ka nesarunāsies ar policiju un žurnālistiem. Un viss.
ATIS SKALBERGS 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru