svētdiena, 2011. gada 22. maijs

'Lauku Avīze' pieder 'Ventbunkeram'

LETA 11. augusts 2003
AS "Ventbunkers" koncerna pagājušā gada pārskats apliecina, ka pēc tirāžas lielākais Latvijas laikraksts "Lauku Avīze" nonācis šī Ventspils uzņēmuma īpašumā, ziņo "Dienas Bizness" (DB).



"Ventbunkera" pagājušā gada darbības pārskatā, kurš kompānijas akcionāru sapulcē apstiprināts šā gada 29.jūlijā, kā 100% meitas uzņēmums minēta "izdevējsabiedrība". Tās nosaukums jau otro gadu pēc kārtas pārskatā gan netiek minēts.
DB norāda, ka skaidrību par to, kas ir šī nenosauktā izdevējsabiedrība, sniedz "Ventbunkera" gada pārskatā minētās dividendes Ls 402 758 apmērā, kuras uzņēmums saņēmis no nenosauktās izdevējsabiedrības.

Šī summa atbilst tai, kuru 2002.gadā dividendēs saviem akcionāriem izmaksājusi AS "Lauku Avīze".

"Ventbunkera" valdes priekšsēdētājs Miks Ekbaums komentārus par šo tēmu DB nav sniedzis.

Latvijas Preses izdevēju asociācijas prezidents Aivars Rudzinskis DB atzinis, ka "Ventbunkera" minētie dati Latvijas izdevējsabiedrību kontekstā tiešām liekot domāt, ka "izdevējsabiedrība", kas minēta Ventspils kompānijas gada pārskatā, ir "Lauku Avīze".

AS "Lauku Avīze" valdes priekšsēdētājs un iepriekšējais īpašnieks Viesturs Serdāns plašākus komentārus par kompānijas īpašnieku struktūru joprojām nesniedz, raksta DB.

Savukārt kā oficiālie AS "Lauku Avīzes" akcionāri šā gada jūlija beigās notikušās akcionāru sapulces protokolā joprojām minēti Serdāns un viņam 100% piederošā SIA "V.S. Izdevniecība".

Kā ziņots, presē jau pirms vairākiem mēnešiem izskanēja ziņas par komplicētiem līgumiem, pēc kuriem AS "Lauku Avīze" akcijas nonākušas "Ventbunkera" īpašumā.

"Lauku Avīze", kuras tirāžā ir 60 000, šā gada beigās pārtaps par dienas laikrakstu.

Kā norāda DB, paša "Ventbunkera" īpašumā citu laikrakstu nav, taču tas ir netiešs lielākais akciju īpašnieks AS "Ventspils nafta" koncernā, kas ir arī laikrakstu "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Rīgas Balss", "Vakara Ziņas" un "Večerņaja Riga", kā arī divu žurnālu izdevējs.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru