svētdiena, 2011. gada 22. maijs

Aicinājums parakstu vākšanai par LATVIEŠU VALODU

Ir sākusies parakstu vākšana par valsts valodu valsts skolās – lai Latvija runātu latviski! Tagad varam pierādīt, ka pat bez naudas un ietekmīgas aizmugures visi varam vienoties savas dzimtās valodas aizstāvībai. Par spīti liekulīgu politiķu žultij, skaudībai un meliem – mēs joprojām zinām, kas ir mūsu vērtības un kā par tām pastāvēt.

Daudzviet Eiropā mostas nacionālais gars. Bez tādām valstīm kā Francija, Somija, Ungārija, pirms dažām dienām priecēja pat Ukraina, kurā pilsoņi faktiski apturēja oranži melnā padomju mantojuma izpausmes 9. maijā. Nu ir Latvijas laiks pārsteigt un tapt apbrīnotai!

Ar mūsu pašu, Latvijas pilsoņu spēju mobilizēties un aizsargāt to reto dārgumu, kas vēl palicis tīrs un ko varētu mantojumā saņemt mūsu bērni.

Es vēršos pie Tevis, jo šajā darbā UZVARĒT VARAM TAD, JA PAR ORGANIZATORU KĻŪS KATRS. Lai arī kur Tu dzīvotu, strādātu vai mācītos, aicinu Tevi ne tikai parakstīties, bet organizēt savu mazo kampaņu. Dari to sev tuvo cilvēku lokā (darba vietā, skolā, organizācijās), dari to internetā sociālos tīklos, sev pieejamās lapās un portālos, dari to, liekot lietā pats savu radošo garu! Parakstu vākšanas ierosinātāji var palīdzēt ar izplatāmiem materiāliem un argumentiem, bet pārējais šoreiz ir jāuzņemas Tev pašam.

Dari to, ko proti! Ja esi mākslinieks, zīmē! Ja mūziķis, radi šim notikumam veltītu dziesmu! Ja dzejnieks, raksti dzejoli! Ja maketē plakātus vai proti taisīt videoklipus, dari to! Ieraksti par atbalstu šai lietai savā Draugiem.lv (un citu sociālo tīklu) profilā! Liec materiālus albūmos un iesaki ziņas par parakstu vākšanu „runā” sadaļā un Twiterī!

Ja vari, informē par savām aktivitātēm, lai iespēju robežās varētu par tām darīt zināmu arī citiem! Šai lietai radīta e-pasta adrese: godalieta@gmail.com

Video par lietas būtību:
http://www.youtube.com/watch?v=Qx50L9ptH8c&feature=player_embedded

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru