piektdiena, 2013. gada 4. janvāris

Par [VDK/KGB] aģentiem, kas aizstāv padomju laikus


Nesen iznākusi vēsturnieka Jura Pavloviča grāmata'' Padomju Latvijas ikdiena''. Tā ir tendenciozi uzrakstīta grāmata, kas aizstāv padomju režīmu, stāsta par dažādām sadzīviskām lietām, kas bijušas labas, izvairās runāt par būtiskiem politiskiem jautājumiem, par VDK darbību. par rusifikāciju, militarizāciju. Par izsūtīšanām 1949.g.martā raksta kā par sliktu pasākumu, neko nenosodot, nemeklējot šī nozieguma cēloņus padomju ideoloģijā it kā pieradinot lasītāju, ka tas nav nekas sevišķs. Grāmatas sākumā autors atzīst, ka nepretendē uz zinātniskumu, bet grib tikai pateikt savas domas par tiem laikiem. Viņš neslavē to, bet modina nostaļģiju par to laiku, izvairās skart padomju režīma noziegumus.
Grāmatas būtību atklāj vēstures Dr. Ritvars Jansons ''Latvijas Avīzē'' 2012.g.20.decembrī, pārliecinoši parādot, ka tā grāmata ir melu pilna un pēc būtības kalpo padomju režīma maigai aplūkošanai, izplatot negodīgu informāciju. Ja to izlasa jaunietis bez priekšzināšanām, tad viņš tiek maldināts. Uzreiz uzrakstīt cildinošu grāmatu par padomju sistēmu būtu stulbi, tāpēc naidīgie spēki sāk ar nostalģisku pļāpāšanu. Tāda informācija ir vajadzīga mūsu valsts ienaidniekiem, lai pieradinātu pie citiem uzskatiem. Tas ir mērķtiecīgs, ļauns darbs, kas gadu gaitā patiesībai uzvilks melīgas krāsas tīklu.
Decembrī iznāca VDK Aģenta divi dzejoļu krājumi, kas neko pret mūsu valsti sliktu nesaka, viņš pieradina pie domas, ka tie, kas ticēja KGB augstā virsnieka IMANTA ĻEŠINSKA atmiņām par čeku, jau daudz ko ir aizmirsuši. Nule pieminētais aģents 1978.g. 5.septembrī kopā ar sievu un meitu Vašingtonā pieprasīja politisko patvērumu un uzrakstīja atmiņas par čekas aģentiem un darbības veidiem. Tās derētu izdot atkārtoti, jo tur minētie fakti un personas noder arī šodien.
2012.g. 25. decembrī Latvijas radio bija diskusija par padomju laikiem ar visai pozitīvu noskaņu. Tātad darbojas VDK tīkls, kas plānveidīgi dara savu darbu. Ir zināms. ka Ordeņu kapitulā, kur komisija spriež, kam piešķirt valsts apbalvojumus, darbojas VDK aģents. Viņi ir aktivizējušies dažādās vietās. Par to saukšanu pie atbildības jārūpējas attiecīgām iestādēm. ČEKAS maisi joprojām nav atvērti. Tāda ir tā patiesība.
       ATIS SKALBERGS

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru