svētdiena, 2012. gada 18. novembris

Jautājumi vēlētājiem 94. jubilejā (par ko Jūs domājāt, kad 22 gadus pēc kārtas ievēlējāt Kremļa aģentus?)


Jautājumi ilggadīgiem Saeimas deputātiem un tiem, kas viņus ievēlēja:

Pēc neatkarības atgūšanas pagājuši jau vairāk nekā 20 gadi, bet skolās joprojām nemāca ne patriotiskumu ne arī Latvijas vēsturi kā atsevišķu priekšmetu. Un kas tad to lai mācītu, ja skolu direktori un administrācija galvenokārt ir tie paši, kurus par īpašu uzticību PSRS, amatos izvirzīja vēl okupācijas laikā. Nesen kāds krievu skolas skolotājs atkārtoti publiski ir izteicās, ka ienīst šo valsti un nav tai lojāls. Viņš nav vienīgais, tādu ir daudz, bet problēma jau nav tikai ar viņu, bet gan ar apjukušajiem izglītības ministrijas ierēdņiem, kas teica, ka tur neko nevarot darīt, jo viņu darbā var pieņemt vai atlaist vienīgi skolas direktore, kas pati tāda un kura vēl izteicās, ka skolnieki atbalsta šo skolotāju. Tāda ,lūk, aug jaunā Nila Muižnieka un Latvijas ceļa „integrētā paaudze”. Vēsturi viņi mācās pēc Maskavā sagatavotam grāmatām un Latvijas valdība uz to iecietīgi noraugās.

20 gadus pēc neatkarības atgūšanas un 8 gadus pēc iestāšanās Eiropas Savienībā joprojām nav ieviests Eiropas sliežu platums dzelzceļiem. Eiropa tam dod naudu, bet ekonomikas ministrs tajā vietā labprātāk gribētu būvēt vēl vienu dzelzceļu un Maskavu.

Enerģētikā dominē GAZPROMIZĀCIJA. Vairāk nekā 60 %-us no visiem energoresursiem, tajā skaitā 100%-us no gāzes piegādēm nāk no Krievijas. Kaut arī Eiropa dod naudu sašķidrinātās gāzes iekraušanas terminālam lai varētu gāzi pievest ar kuģiem no citām valstīm, „Latvijas gāzes” administrācija dod priekšroku turpināt gāzes iepirkšanu vienīgi no Gazprom’a par Putina diktētām cenām, kas krietni pārsniedz brīvā tirgus cenas. Tiem, kas domā, ka Latvijas gāze, līdzīgi kā nesen sabrukusī Latvijas Krājbanka, pieder Latvijai, varu atgādināt, ka veiksmīgas „prihvatizācijas” rezultātā Latvijas Gāzes akciju vairākums pieder Krievijas Gazpromam. Kādu bijušo ministru, kas bija uzsācis sarunas ar Ziemeļ-amerikas kompānijām par slānekļa gāzes (shale gas) ieguvi Latvijā, prokrieviskie mēdiji apmeloja un viņš tika padzīts no amata.
Tajā vietā lai cīnītos par valsts enerģētisko neatkarību un integrāciju ar Eiropas Savienību, valdība gadiem ilgi bez rezultātiem diskutē par Atomelektrostacijas būvēšanu Lietuvā un apsver iespēju elektrību pirkt no Krievijas būvētās elektrostacijas Kaļiņingradā. Vai pa 20 gadiem Latvija nevarēja uzbūvēt pati savu atomelektrostaciju?

Pilsonību pa šiem gadiem saņēmuši tik daudzi Latvijai naidīgi cilvēki, ka Saeimā ar pūlēm vēl izdodas noturēt latviešu vairākumu. Savukārt darbiniece, kas ilgus gadus vadīja pilsonības izdāļāšanu un kuras padotie bija atbildīgi par daudzām pasu pārdošanas krimināllietām, par savu darbu saņēma Trīszvaigžņu Ordeni un dabūja augstu ideoloģisku amatu krieviem atdotajā Rīgas domē. Varam pieminēt Latvijas Saeimas deputātu Kravcovu, kurš nezinot nevienu vārdu latviski bija saņēmis valodas zināšanas apliecību, Latvijas pasi un vēl kļuvis par Saeimas deputātu. Bez likumu pārkāpšanas tas nebūtu iespējams, bet neviens vainīgais netika atrasts un pat netika meklēts. Savukārt Rīgas domē korupcija un pārkrievošana turpinās, piemēram, tā ir izveidojusi situāciju, kad uz vietām latviešu bērnu dārzos gaida vairāk kā 8 tūkstoši bērnu, bet krievu bērnu dārzos vietas var dabūt bez rindas – lūdzu, nāciet, latvieši, nebaidieties, jo bez krievu valodas zināšanām būs ļoti grūti dabūt darbu Latvijā.

Joprojām notiek masveidīga krievu iepludināšana Latvijā, jo Saeima negrib apturēt Šlesera un Tautas Partijas pieņemto likumu par uzturēšanās atļauju pārdošanu ārzemniekiem par smieklu naudu. Pēc šī likuma noteikumiem jebkurš maskavietis var pārdot savu dzīvokli Maskavā, kur dzīvokļu cenas ļoti augstas, un par iegūto naudu nopirkt līdzvērtīgu dzīvokli Rīgā, kas viņam nodrošina uzturēšanās atļauju un vēl nauda paliek pāri. Šiem iebraucējiem neprasa valodas zināšanas, bet Zatlera grupējums ultimatīvi pieprasa viņu bērniem automātiski piešķirt pilsonību. Situāciju trāpīgi nesen aprakstīja kāds Izraēlas laikraksts, kurš salīdzina abas valstis, jo abām ir jāiztur milzīgs spiediens no nedraudzīga kaimiņa, kas draud valsti iznīcināt un izsaka neizpratni par latviešiem, kas „neizskaidrojamas pasivitātes un letarģijas dēļ, vienotības un sadraudzības trūkuma dēļ un vāja nacionāla lepnuma dēļ” pamazām zaudē savu valsti.

Latvijas sabiedriskajā radio un televīzijā joprojām vadošos amatos strādā komunistu laiku ideologi un par nodokļu maksātāju naudu dod iespēju, piemēram, Latvijas ienaidniekam un kriminālnoziedzniekam Vladimiram Lindermanam stundām ilgi runāt par to, ka Latgalei vajadzētu atdalīties no Latvijas un pilsonību vajadzētu nekavējoties dot visiem nepilsoņiem, kas tad šo 18.novembra republiku pārvērstu par citu valsti bez tiesiskās pēctecības. Krieviski runājošajos mēdijos dominē totalitārisma propaganda no Maskavas, un arī vairums latviešu avīzes (varbūt izņemot dažas) runā ar Maskavas vārdiem. Tā rezultātā 46% no Latvijas iedzīvotājiem uzskata, ka Krievijā šobrīd ir labāka valsts pārvalde, nekā Latvijā un vēl 16 procenti nezina atbildi uz šo jautājumu. Tajā pat laikā tiek noklusēta informācija, ka Rietumeiropā ir vairāki demokrātiski noskaņoti TV kanāli krievu valodā, kas varētu pozitīvā virzienā ietekmēt sabiedrību, ja šie kanāli tiktu pārraidīti Latvijā. Par tikšanos ar šo kanālu īpašnieku Berezovski izcēlās gandrīz vai starptautisks konflikts, kā rezultātā vairākas augstas amatpersonas zaudēja darbu, bet masu mēdiji pat nepieminēja šo sarunu mērķi.
Juris Tunelis

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru