pirmdiena, 2010. gada 7. jūnijs

Janis Bordāns - jauns ierēdnis Dombrovska birojā

Sestdiena, 5.jūnijs (2010), Edgars Gertners
http://zinas.nra.lv/latvija/politika/24576-premjera-biroja-jauns-ierednis.htm

No nākamās trešdienas premjera Valda Dombrovska birojā būs jauns ierēdnis – parlamentārais sekretārs. Tāds palīgs līdz šim nevienam Ministru kabineta vadītājam nav bijis. Amatā iecelts zvērināts advokāts Jānis Bordāns.

Komentējot, kāpēc premjera birojā radīta jauna štata vieta, V. Dombrovska palīdze Līga Krapāne norāda, ka darba apjoms esot pārāk liels. "Mēs esam tikai pieci cilvēki, un šis ir vismazākais no premjera birojiem, kāds bijis. Atgādinu, ka padomniece Eiropas Savienības jautājumos Elīna Melngaile aizgāja un viņas vieta ir tukša," saka L. Krapāne. Iemeslus, kāpēc V. Dombrovskis izvēlējies tieši J. Bordānu, viņa palīdze nekomentē. "Konkurss uz šādu vietu nav jārīko, tā ir premjera izvēle," teic L. Krapāne.

Jaunā parlamentārā sekretāra alga būs tāda pati kā pārējiem premjera štata padomniekiem – 1145 lati pirms nodokļu nomaksas. Jāpiebilst, ka J. Bordāns 5. Saeimas laikā bijis Latvijas ceļa frakcijas deputāts. Savulaik viņš aizstāvējis Pēteri Šmidri un 2004. gadā panācis labvēlīgu spriedumu, liekot žurnālistei Ilzei Jaunalksnei atsaukt nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu informāciju par telekomunikāciju kompāniju Baltkom TV un tās valdes priekšsēdētāju P. Šmidri. No Latvijas Televīzijas tika piedzīta arī kompensācija 3000 latu. J. Bordāns advokāta praksi nolēmis pārtraukt, jo pretējā gadījumā jauno amatu nevarētu ieņemt

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru