otrdiena, 2010. gada 22. jūnijs

Ar viltu un meliem (Krievijas politika)

Nu jau kādu mēnesi Krievijas politiķi runā par attiecību uzlabošanu ar Latviju. Maijā, kad Rīgā notika NATO parlamentārās Asamblejas sesija, ieradās arī V.Žirinovskis un D.Ragozins. Viņi abi divi bija to cilvēku sarakstā, kam iebraukšana Latvijā bija aizliegta. Aizliegumu atcēla sakarā ar šo pasākumu. Žirinovskis visai drīz sarīkoja preses konferenci un teica draudzīgus vārdus par Latviju un latviešiem. Tos nav vērts minēt, jo kopumā tā bija tukša pļāpāšana.
Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Ragozins izteica aicinājumu uzlabot abu valstu attiecības ekonomikā un citās jomās. ‘’Latviju, tāpat kā Krieviju neapdraudot vis kāds ārējais ienaidnieks, bet zemā dzimstība.’’(NRA.2010. 1.jūnijā.) teica politiķis.
No tādas laipnas parunāšanas dažam latvietim var likties, ka šie vīri gatavi Latvijai palīdzēt. Nē! Tas ir paņēmiens, kā viltīgi Latviju ievilināt Kremļa slazdos, solot sadarbību, izdevīgus līgumus. Tikai mums jākļūst piekāpīgākiem. Intervijā ‘’Latvijas Avīzei’’ (Inārai Mūrniecei)3. Jūnijā , Ragozins saka, ka jādomā par nākotni, ka ne jau Krievija ir maza valsts, kas atrodas kaimiņos lielai valstij. Viņš uzskata, ka krievu valodai Latvijā jāpiešķir oficiālas valodas statuss , ka Krievija neatzīs Latvijas okupācijas faktu, ka nevajag lietot jēdzienu ‘’okupācija’’. Viņš piedāvā daļai Latvijas jaunatnes , gan latviešiem, gan krieviem izglītoties Krievijā. Jo vairāk viņš runā, jo pārliecinošāk atklājas viņa lielkrievu šovinista būtība. Maijā Rīgā uzturējās Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents J. Primakovs. Viņš atgādināja, ka Latvija ir ekonomiskās krīzes vissmagāk piemeklētākā ES valsts. Rādot laipnu ģīmi, bijušais čekists apmeklēja Rīgas ostu un citus nozīmīgus objektus, kas interesēja viņu, lai varētu paplašināt sadarbību ar Krieviju. Laikrakstā ’’Newsweek’’ Krievijas plāni Baltijā nosaukti par ‘’Baltijas valstu ekonomisko iekarošanu, ‘’kas ir jaunā K rievijas ārpolitikas doktrīna. Tā ir tā būtība, kāpēc kaimiņvalsts politiķi ir tik draudzīgi. Vai Valdis Zatlers to atcerēsies , kad viesosies Maskavā ? Atliek cerēt, ka viņš neiekritīs Kremļa slazdos. Aktualitāti nav zaudējuši bijušā Čehijas prezidenta Vāclava Havela vārdi : ‘’K rievijā valda VDK spiegi un bandīti ‘’. Kad TV redzam. Kā miliči nogāž zemē protestētājus un velk uz speciālu autobusu ,pūlim kliedzot,:’’Krieviju bez Putina!’’ ,tad tici , ka paši krievi zina, ko dara. Tas notiek Maskavā un 70 citās pilsētās. Iepriekšējā reizē Primakovs bija Rīgā 2007.g. februārī. Tad Vaira Vīķe –Freiberga viņam pasniedza sudraba sniegpulkstenītes .Kāda dāvana bija šoreiz, nav zināms.
Kad nevar izmantot tankus un tamlīdzīgas ierīces, tad noder viltus un meli. Tie visi ir Krievijas politiķu rīcībā .Ar ko atbildēs latvieši?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru