svētdiena, 2012. gada 1. janvāris

Krievu tendenciozie meli par PSRS

TENDENCIOZI MELI
2011.g.novembrī Krievijas televīzijas kanālā RTR planēta rādīja dokumentālu filmu „Sabrukums” (krieviski „krušeņije”.) Tā ir filma daudzās sērijās par PSRS sabrukumu, jo apritēja 20 gadi kā šis notikums bijis. Es pats esmu šo notikumu aculiecinieks, tāpēc labi atceros, kā tas notika. Mani pārsteidza notikumu izklāsts, vērtējums. Komentāri bija izvairīgi. Filmas veidotāji rādīja daudzus tā laika notikumus ar lielu mērķtiecību izvairīties no padomju impēriju atmaskojošiem notikumiem. Nebija parādīti asiņainais slaktiņš Bakū, kur nogalināja 200 cilvēkus un ievainoja 700. Krita arī 47 padomju karavīri. Tas notika 1990.g.janvārī. Pirms tam Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi padomju karavīri ar sapieru lāpstiņām skaldīja gruzīnus un nakts stundā smacēja cilvēkus Republikas laukumā ar indīgo gāzi „čerjomuška”. Nekas no tā filmā nav redzams, bet tas precīzi ir rakstīts Modra Ziemiņa grāmatā „Kā žņaudza Baltiju” (1997.g., 22.lpp). Pie Ļaunuma impērijas sagrāves tiek vainots Boriss Jeļcins un pārmests tiek Gorbačovam, ka tas nav rīkojies pietiekoši enerģiski, lai glābtu valsti. Nav neviena kadra par asins izliešanu Viļņā un Rīgā. Tātad – tendenciozi meli. Kremlim joprojām ir bailes no savas noziedzīgās pagātnes, tāpēc par to noklusēt ir izdevīgāk nekā skaidroties. Tas ir parasts komunistu paņēmiens, tikai skatītājs tam netic. Bet tie , kas paši TV redzējuši patiesos notikumus, pārliecinās, cik baismīga cenzūra ir šodienas Krievijā.
2011.g. 15.dec. Putins 4,5 stundas uzstājās Krievijas TV un atbildēja uz speciāli sagatavotiem jautājumiem, lai parādītu, cik viņš labs, uzticīgs, gudrs, patriotisks. Kāda sieviete vēlējās zināt, kādas kļūdas pielaidis Gorbačovs, ka nav varējis glābt impēriju. Putins izvairīgi papļāpājās par tehnoloģiju attīstību un sagādāja vilšanos ar savu atbildi. Ziemiņš savā grāmatā min Kremļa plānus pasludināt ārkārtas stāvokli un sākt arestus un izsūtīšanas, bet pārbūves aizsācējs tam nepiekrita. Putins to būtu darījis. Šonedēļ mira bijušais Čehijas prezidents Vaclavs Havels, kas teicis, ka šodienas Krievijā valda bandīti un VDK spiegi. Visi notikumi to apliecina. Krievi sākuši uzņemt mākslas filmu „Jeļcins. Trīs dienas augustā”. Bet filmēšana apturēta. Nekas. Tur ir cilvēki, kas protestē pret pašreizējo režīmu un kas pratīs sevi aizstāvēt.
Krievijā daudzi dzīvo melu pasaulē. Tā bija arī PSRS laikā. Komunistiskie murgi neguva tautu atbalstu, tie izšķīda un sabruka tāpat kā „varenā” kompartija.
        ATIS SKALBERGS       

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru