otrdiena, 2011. gada 20. septembris

Somu Sanoma News pērk Apollo.lv

http://www.ir.lv/2011/9/16/sanoma-news-iegadajies-portalu-apollo-lv
16.sep 2011
Visi redakcijas darbinieki pāries darbā pie jaunā īpašnieka

Somijas mediju koncerns "Sanoma News", paplašinot savu digitālo biznesu Baltijā, ir iegādājies Latvijas ziņu portālu "Apollo.lv", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Lattelecom" pārstāve Līga Bite.
Līdz šim portāls bija iekļauts "Lattelecom" grupas uzņēmuma SIA "Lattelecom BPO" struktūrā. Darījumu ir apstiprinājusi "Latttelecom" padome, bet darījuma summu puses nekomentē.

Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzēja Anda Rožukalne uzskata, ka portāla īpašnieku maiņa no valsts uzņēmuma SIA "Lattelecom" uz Somijas mediju koncernu ir pozitīvs process, kas veicinās Latvijas mediju nozares īpašnieku proporcijas maiņu no tādiem, kuriem šis bizness ir vai nav primārā nodarbošanās, vēsta LETA.

""Sanoma" ir nopietns Somijas mediju koncerns ar profesionālām žurnālistikas tradīcijām, un jācer, ka, līdzīgi kā portāls "TVnet", kurā gan vēl pagaidām tik ļoti nevar manīt Skandināvijas mediju koncerna uzstādījumus, mainīsies arī portāla informācijas kvalitāte," klāsta Rožukalne.

Mediju eksperte cer, ka šāda īpašnieku maiņa varētu palielināt "Apollo.lv" oriģinālsatura īpatsvaru, nevis tikai pārstādāt esošo informāciju. "Jācer, ka portāls atšķirsies ne tikai ar krāsu, bet iegūs arī žurnālistikas ziņā," piebilst asociācijas priekšsēdētāja.

"Lattelecom" grupu "Apollo.lv" pārdošanas darījumā konsultēja Ziemeļeiropas un Baltijas vadošā investīciju banka "Evli Securities AS"."Pirms desmit gadiem, kad "Lattelecom" sāka piedāvāt interneta pakalpojumus, bija ļoti maz vietējā interneta satura, ko lietot, tādēļ dibinājām "Apollo.lv". Šo gadu laikā "Apollo.lv" ir kļuvis par veiksmīgu un patstāvīgu, ar "Lattelecom" pamatbiznesu nesaistītu struktūru, tādēļ portāla pārdošana īpašniekiem, kam mediju bizness ir pamatnodarbošanās, ir tikai loģiska. Tas portālam pavērs daudz plašākas attīstības iespējas. Ņemot vērā Latvijas mediju vides īpašnieku struktūru, ļoti būtiski ir tas, ka "Apollo.lv" jaunie īpašnieki ir starptautisks mediju koncerns. "Sanoma" pieredze palīdzēs ievērojami attīstīt "Apollo.lv" gan saturiski, gan arī no biznesa viedokļa," medijiem izplatītajā paziņojumā skaidro "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

""Sanoma" plašā pieredze mediju biznesā palīdzēs "Apollo.lv" stiprināt savas pozīcijas Latvijas tiešsaistes ziņu tirgū," medijiem izplatītajā paziņojumā klāsta "Sanoma News" izpilddirektors Pekka Soini.

"Sanoma News" ir Somijas vadošais avīžu izdevējs, un tā produkti gan drukātā, gan digitālā formātā ieņem stabilu vietu lasītāju dzīvē. Līdz ar "Helsingin Sanomat", kas ir lielākais dienas laikraksts Ziemeļvalstīs, uzņēmums izdod arī "Ilta-Sanomat" - lielāko Somijas kvalitatīvo tabloīdu, kā arī reģionālos laikrakstus. "Sanoma News" ir arī viens no nozīmīgākajiem Somijas digitālā tirgus spēlētājiem un Eiropas mediju grupas "Sanoma Group" sastāvdaļa, kas dažādās mediju jomās darbojas 20 valstīs.

"Apollo.lv" tiks iekļauts "Sanoma Digital Finland" Baltijas nodaļā, un visi 16 redakcijas darbinieki pāries darbā pie jaunā darba īpašnieka.

ceturtdiena, 2011. gada 15. septembris

Krievi Latvijā, Turki Vācijā - kāda starpība?

Vispirms, kā viņi ienāca.
Turki ienāca Vācijā bez ieročiem un bez tankiem.
Krievi ienāca Latvijā 1940. gadā ar tūkstošiem tanku un kara lidmašīnām. Krievi ir Latvijā tikai tādēļ, ka Latvijas armija nebija pietiekoši stipra, lai viņus nelaistu iekšā.

Kad turki ienāca Vācija, viņi nenogalināja nevienu vācieti.
Kad krievi ienāca Latvijā, sākās „Baigais Gads”. Krievi iznīcināja visu Latvijas nacionālo valdību un pašvaldības. Tika nogalināti un izsūtīti uz nāvi Sibīrijā Latvijas armijas virsnieki, skolu direktori un skolotāji, mācītāji un skautu un gaidu vadītāji.

Tādēļ salīdzināt krievus Latvijā ar turkiem Vācijā, arābiem Francijā un trešās pasaules cilvēkiem Skandināvijā ir pilnīgs, amorāls absurds. Krievi Latvijā nav nekāda normāla minoritāte, viņi ir okupanti un okupantu pēcteči.

Kā ar krieviem, kas ir dzimuši Latvijā?
Ja tēvs nolaupa lielu naudas summu un tiek noķerts tikai pēc 50 gadiem, vai viņa bērni var nolaupīto naudu paturēt? Protams, ka nē, un NAUDAS vietā te ir ATĻAUJA PALIKT LATVIJĀ. Jaunie krievi nevar iegūt labumus no viņu vecāku un vecvecāku noziegumiem un genocīda pret latviešiem. Noziegumiem pret cilvēci nav noilguma.
Naudas laupītāja lietā, ja bērni nezināja par nolaupīto naudu, tad viņi to tomēr nevar paturēt, bet netiek tālāk sodīti.
Bet vai krievi Latvijā nezināja kāpēc viņi atrodas šinī tīrā, svešā zemē? Droši vien lielākā daļa no viņiem zina ko viņu vecāki un vecvecāki darīja šeit okupācijas gados. Daudzi no viņiem ir dzirdējuši no saviem vecākiem un radiem vārdus „mums vajadzēja nošaut vairāk latviešus, kad vēl varējām”. Tādēļ gandrīz visi krievi ir līdzvainīgi genocīdā pret latviešiem un mēģinājums pārkrievot Latviju ir genocīda turpinājums un ir nosodāms.

Aivars Slucis